oświetlenie skarpetek
Zwiń
X
-
Gustaw78, obstawiam ze Enriquez wlasnie z Twoich rejonow temat ma ogarniety albo chetnie sie pobawi w ogarniecie tego po raz pierwszy na Twoim aucie. Bac sie nie ma czego, nie jedno juz modował, wiec to to pewnie zajmie mu 2piwka i troche czasu
-
-
Niestety nic z tym jeszcze nie zrobiłem – brak czasu. Natomiast wiem, że pojawiły się w sprzedaży gotowe zestawy: lampki+ kable.
Oczywiście trzeba wiedzieć, gdzie to wszystko podłączyć… ja niestety nie wiem, ale zapewne są ludzie, którzy to ogarną bez problemu.
Do tego wszystkiego trzeba jeszcze zakodować, żeby można było tym wszystkim sterować z poziomu radia.
O ile się nie mylę cały zestaw 4 lampek to koszt ok. 200zł
Zostaw komentarz:
-
-
Kolego Gustaw78, czy udało ci sie zamontować oświetlenie?Odświeżę temat, gdyż wątek w którym zadałem pytanie podobne milczy.
Przeczytałem cały ten wątek i w zasadzie nie ma w nim odpowiedzi na pytanie:
Czy auto, które nie było fabrycznie wyposażone w podświetlenie nóg ma podciągniętą wiązkę/instalację do tych lampek?
Chcialem odświeżyć temat, tu tez cisza
podziel sie doświadczeniami - mnie tez to prawdopodobnie czeka
Zostaw komentarz:
-
-
Odświeżę temat, gdyż wątek w którym zadałem pytanie podobne milczy.
Przeczytałem cały ten wątek i w zasadzie nie ma w nim odpowiedzi na pytanie:
Czy auto, które nie było fabrycznie wyposażone w podświetlenie nóg ma podciągniętą wiązkę/instalację do tych lampek?
Dodam, że mam wszystkie 4 otwory na lampki. Natomiast nie wiem jak namacać kable, żeby zweryfikować czy są.
Pod fotelem znalazłem wiązkę, a w niej trzy przewody.
Zdjęcie + opis wstawiłem tutaj – http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...8490&start=125
(przedostatni post + zdjęcie)
Bardzo mi zależy, żeby się dowiedzieć czy są wyprowadzone kable, bo wtedy wystarczy mi tylko dokupić lampki i przekodować funkcję
Dziękuje wszystkim za okazaną pomoc!
[ Dodano: Sro 24 Cze, 15 19:53 ]
Będę się za to pewnie zabierał.Zamieszczone przez GurasWracając do początkowego pytania - udało się komuś doposażyć auto w to oświetlenie?
Na razie próbuje zebrać koszty.
A tak przy okazji Mam prośbę.
Czy może mi ktoś sprawdzić numery katalogowe lampek od podświetlenie nóg oraz czy takie same lampki są do podświetlenia bagażnika i schowka.
Chce sobie dokupić 4 lampki do oświetlenia nóg i potrzebuje się upewnić odnośnie numerów katalogowych.
A gdyby ktoś mógł podać jeszcze dodatkowo numer katalogowy wiązek do lampek oświetlenie nóg to już w ogóle będę bardzo wdzięczny
Zostaw komentarz:
-
-
No tak, ale to nie jest liczone jako ciągnięcie nowej wiązki, tylko (chyba) fabryka montuje inną wiązkę przystosowaną do lampek.Zamieszczone przez AmixZ drugiej jednak strony dołożenie oświetlenia skarpetek to chyba sprawa oprawek z żarówkami, bo ciągnięcie wiązki na pewno by było droższe niż 100zł według konfiguratora.
Zostaw komentarz:
-
-
Amix, skoro pytam tzn, że tego zrobić nie mogę. O co Ci chodzi? Przecież ten temat dotyczy właśnie skarpetek...[/b]
Zostaw komentarz:
-
-
Jeśli o inteligencji mowa, to ja przed odbiorem parę razy podjechałem do salonu i sprawdzałem różne rzeczy. Nawet podjechałem z miarką i pomierzyłem, czy będe mógł spokojnie zamontować teleskopowe podnoszenie maski. Ciężko było podjechać do swojego autka z placu i taką głupotę sprawdzić ? Właśnie do tego trzeba trochę inteligencji, pomyślunku i zaradności. Z drugiej jednak strony dołożenie oświetlenia skarpetek to chyba sprawa oprawek z żarówkami, bo ciągnięcie wiązki na pewno by było droższe niż 100zł według konfiguratora.Zamieszczone przez OssaAmix osoby o jakimkolwiek poziomie inteligencji i chęci pomyślunku, pewnie nie zachowywałyby się jak gówniarze/hejterzy tylko pomyśleli, że np samochód jest jeszcze nieodebranyZamieszczone przez AmixCiężko nachylić się i sprawdzić ?.Zakupiłem samochód z placu w fajnej wersji silnikowej ale bez podświetlenia
Życzę Ci takich odpowiedzi, jak będziesz miał jakieś pytanie, bo trochę słomą z butów zajechało :?
4x25zł to koszt oprawek z żarówkami. Trzeba jeszcze te skarpetki dokodować do systemu, bo w komputerze pokładowym ustawiasz jasność oświetlania podczas jazdy i to będzie bardziej trudne.
Zostaw komentarz:
-
-
mac_aaron Dzięki, i to jest normalna odpowiedź. Nie zauważyłem wcześniejszego postu, mój błąd,. Jeszcze raz dzięki!
Zostaw komentarz:
-
-
Ossa, po co ta irytacja? W temacie już wszystko zostało wyjaśnione, zadajesz pytania, na które odpowiedź znajduje się stronę wcześniej. Skoro masz problemy z obsługą komputera to proszę, specjalnie dla Ciebie cytuję:
Zamieszczone przez Black_DevPowracając do tematu:
Lampki kosztują 50zł / sztuka potrzeba ich 4x
Do tego albo wymieniamy wiązkę - od groma i ciut ciut roboty ( rozebranie polowy srodka wedle informacji z salonu ) albo dolozenie wlasnych kabli.
Koszt wiązki nie znany.Zamieszczone przez Black_Devok, pasażer i fotele mają miejsca przygotowane pod oświetlenie.
W fotelu kierowcy nie znalazłem wolnego kabla do oświetlenia - ale znalazłem dwie wiązki wedle mnie jedna od airbaga druga od podgrzewania tak mi to wygląda
Czy można poprosić zdjecie jeszcze kierowcy światełka - wedle mnie tez jest miejsce ale brakuje mi 100 % pewności.
Kolejna sprawa czy istnieje możliwość zrobienia zdjęcia lub zbadania jak idą przewody od tego oświetlenia i gdzie wchodzą ?
Zostaw komentarz:
-
-
Amix osoby o jakimkolwiek poziomie inteligencji i chęci pomyślunku, pewnie nie zachowywałyby się jak gówniarze/hejterzy tylko pomyśleli, że np samochód jest jeszcze nieodebranyZamieszczone przez AmixCiężko nachylić się i sprawdzić ?.Zakupiłem samochód z placu w fajnej wersji silnikowej ale bez podświetlenia
Życzę Ci takich odpowiedzi, jak będziesz miał jakieś pytanie, bo trochę słomą z butów zajechało :?
Zostaw komentarz:
-
-
Ciężko nachylić się i sprawdzić ?.Zakupiłem samochód z placu w fajnej wersji silnikowej ale bez podświetlenia
Zostaw komentarz:
-
-
Założyłem nowy temat o podświetlaniu skarpetek to mi go zbanowali
. Pozdrawiam 2.0-16v Michał. Więc może tutaj wznowię początkową tematykę i ktoś mi podpowie, cy można Dołożyć oświetlenie skarpetek? Zakupiłem samochód z placu w fajnej wersji silnikowej ale bez podświetlenia. Czy ktoś się orientuję czy instalacja jest już dociągnięta, czy wystarczy dołożyć tylko lampki?
Zostaw komentarz:
-
-
Wracając do początkowego pytania - udało się komuś doposażyć auto w to oświetlenie?
Zostaw komentarz:
-
-
No i qupa, diody które kupiłem dają bardzo mało światła ,w dodatku odłamał się kawałek zatrzasku w lampce pasażera. :evil:
Zostaw komentarz:
-
-
Zmieniłeś podświetlenie wnętrza z zielonego na białe? Razem z kierą i columbusem?Zamieszczone przez Michal83Witajcie,
Mam całe wnętrze wymienione na LED białe i błędy sie nie pojawiają... Żarówki bez CAN BUS.
Jedynie jak wymieniłem podświetlenie tablicy to pojawiał sie błąd, mimo zastosowania żarówek z CAN BUS....
Całe wnętrze + rejestracja są żarówki W5W
Daj jakieś foto koniecznie :!: Chciałbym zrobić podobnie bo to zielone nijak nie będzie mi pasowało do RS'a :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
Do błędu spalonej żarówki rejestracji musisz zastosować coś takiego jak do tego Audi A4 - też taki patent:
Powinien nawet z Audi pasować.
Zostaw komentarz:
-
-
Witajcie,
Mam całe wnętrze wymienione na LED białe i błędy sie nie pojawiają... Żarówki bez CAN BUS.
Jedynie jak wymieniłem podświetlenie tablicy to pojawiał sie błąd, mimo zastosowania żarówek z CAN BUS....
Całe wnętrze + rejestracja są żarówki W5W
Zostaw komentarz:
-
-
również czekam na zdjęcie bo sama będę myślała nad wymianą na ledowe czerwoneZamieszczone przez alisię rozumie :lol:Zamieszczone przez Basik_
Białe kupiłeś? Jak zarobi to wstaw jakieś foto poglądowe :wink:
( białe , czerwone , i zielone)
Zostaw komentarz:
-
-
się rozumie :lol:Zamieszczone przez Basik_
Białe kupiłeś? Jak zarobi to wstaw jakieś foto poglądowe :wink:
( białe , czerwone , i zielone)
Zostaw komentarz:
-
-
Białe kupiłeś? Jak zarobi to wstaw jakieś foto poglądowe :wink:Zamieszczone przez alikupiłem ledy (bez can bus) na alledrogo, więc w przyszłym tygodniu zobaczymy
Zostaw komentarz:
-
-
kupiłem ledy (bez can bus) na alledrogo, więc w przyszłym tygodniu zobaczymy
Zostaw komentarz:
-
-
Na jakimś zagranicznym forum czytałem, że zmiana W5W na ledy w tych lampkach nie powoduje błędu.
Zostaw komentarz:
-
-
Trzeba by w ETKA zobaczyć czy któreś auto na MQB ma w tym miejscu LEDy i jeśli tak to pozostaje szukanie bitu w kodowaniu centralnego komputera.
EDIT:
Golf 7 z tego co widzę ma LEDowe oświetlenie przestrzeni nóg. Takie lampki ETKA podaje: 5G0947409
Leon na MQB ma opcję że lampki są zwykłe lub LEDowe.
Octavia ma natomiast lampki jeszcze z Passata B5 lub B6 na żarówce W5W w zależności od daty produkcji. Więc trzeba by poszukać różnicy kodowania miedzy Golfem VII a OIII.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: